Dalyan Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Dalyan hakkında bilinmesi gerekenler

Dalyan Marmaris ile Fethiye arasında kalan ekosistem açısında dünyada sayılı olan yerler den  bir tanesidir. Ayrıca dalaman havaalanı yakın mesafede bulunmaktadır. Doğusu ve batısı ormanların sardığı dalyan mükemmel güzellikleri ve termal suları ile çok sayıda yerli ve yabancı turist çekmektedir.Doğal güzellikleri korunmuş bu mükemmel delta tarih açısından ve muhteşem doğasıyla ülkemizin cennet köşeleri arasında yerini almaktadır. Türkiye'nin  çok eski yerleşim bölgelerinden olan Kaunos antik Şehri, kayalara işlenmiş kral mezarlıkları, çok faydalı şifalı suları tarihte bulunan padişahlara hizmet etmiş sultaniye kaplıcaları ,Dustin, Hoffman, Sting,  gibi yabancı ünlü kişileri ağırlamış çamur banyoları, labirent görüntüsünde olan eşsiz kanalları ve bu kanalarda yapılmakta olan tekne gezintisi, bu bölgenin  en önemli özeliklerinden sadece birkaç tanesidir. Çipuranın, levreğin ve  kefalin en lezzetlisi, dünyaca meşhur olan karetta karettta kaplumbağaları bölgede yaşamlarını sürdürmektedir. Bu deltada nesli tükenmekte olan pek çok kuş barınmaktadır. Doğa harikası olan bu yeri görmeniz için sadece dalyan bölgesinde tatil yapmanız gerekmemektedir. Çevre tatil beldelerinden Fethiye dalyan turu, Marmaris dalyan turu ve Göcek dalyan turu  gibi turlar ile gitmeniz mümkündür.

Dünyanın ilk 6 plajı arasına girmeyi başaran 7 km uzunluğundaki ve Türkiye'nin 2. en büyük plajı olan Dalyan iztuzu plajına gidebilirsiniz. Ayrıca antik kent te harika bir gezinti yapabilir. Dalyan çamur banyosu da ve  şifalı sularından faydalanabilirsiniz. Dalyanın gözde bölgeleri arasında bulunan Sarı germe çok sıcak ve bunaltıcı havalarda rahatsız olan kişilerin, bu gölgenin doğal klima görevi yapmasından dolayı ve ayrıca sörf ve yelkenli teknelerin ziyaret ettiği en önemli yerlerin başında gelmektedir.

Dalyan bölgesi doğası ve tarihi ile görülmesi gereken gizli bir cennettir. İlk kez Anadolu çek seven ünlü hikaye ve romancı olan halikarnas Balıkçısı (Cavit Şakir Kabaağaçlı) ve ünlü yazar ve çevirmen Azra Erhat tarafında kaleme alınarak ün kazanmıştır. Dalyan iklim açısında çok güzel bir yer olduğundan mavi yolculukların uğrak yeri halinde gelmiştir. İnsan eli değmemiş mükemmel doğası ,tarihten bu zaman kadar gelmiş kaplumbağaları, ve eski medeniyet den olan Kaunos antik kenti olan Dalyan 1987 yılında uzman insanların dikkatini çekerek hem dünyada hem de Türkiye'de ünlü bir bölge halini almıştır. Normal tatilcilerin yanı sıra alışılmışım  tatil kalıplarından farklı meraklı doğa severlerinin tercih ettiği nadide bir bölge olmuştur.

dalyan kral mezarlıkları ve çamur banyosu

Dalyan çevre korumacılar belirtiği ekolojik olarak dünya sıralamasında ilk 10 içerisine bulunduğunu açıklamaktadır. Kültür Turizim açısında da Türkiye çok zengin ve ayrıcalıklı bir yerdir. Dalyan beldesi, dalaman ırmağının taşımış olduğu alüvyon dolarak bataklık ve denizden bir kıyı ile ayrılmış çay kenarlarında bulunan bir kasabadır. Bu bölge dalyan çayı üzerinde bulunduğundan dolayı ismini de bu çaydan almıştır Bu belde zengin bitki örtüsü ve tarım için uygun bölgeler ile çevrilidir. Bu bölge  Marmaris'e 22 Fethiye bölgesine ise 44 mil uzaklıktadır. Yani tatil bölgesi Fethiye'yi tercih ederseniz karayolu ile Marmaris'e gelirseniz Marmaris dalyan tekne turu tercih etmelisiniz.

0
Sepetinizde Ürün bulunmamakdadır.