Marmaris Su Parkları

Marmaris Su Parkları

Muğla’da bulunan on üç ilçeden biri olan Marmaris, yaz aylarının gelmesiyle birlikte nüfusunu yüz binlere katlar. Yurt içinden ve yurt dışından insanlar bölgedeki otellere gelir, dağ köylerindeki butik otellerde kalır, koy ve plajları ziyaret ederek tatilin keyfini çıkarır. Erken rezervasyon fırsatlarındaki indirimler, Marmaris başta olmak üzere bütün Ege ve Akdeniz kıyılarının dolmasını sağlar. Bu sayede ülke ekonomisine can veren tatil beldeleri, modern seçeneklerle kendilerini sürekli geliştirir. Su ve doğa sporları, safari turları, Roma ve Bizans döneminden kalma antik kent gezileri bu seçeneklerden yalnızca birkaçını oluşturur. Artık turistler tek bir yerde konaklayarak uzun süre tatil yapmak yerine bölgeyi keşfetmek, yeni deneyimler yaşamak istemektedir. Tekne turlarıyla mavi yolculuk, sandallar ile sazlıkların çevrelediği göllerde gezinti, atlarla dağlara tırmanmak keşif için seçilenlerden olur. Tatilde denizin ve kumun tadını çıkarmak isteyenler haricinde su parklarında eğlenmek isteyenler de olur. Özellikle macera sevenlerin ve gençlerin tercih ettiği su parkları tatil cenneti Marmaris’te de bulunur. Marmaris su parkları, sunduğu eğlenceli aktivite fırsatlarıyla turistlerin bir numaralı uğrak noktalarındandır. Günübirlik gidilebilen su parklarına internet üzerinden de bilet alınabilmektedir. Çocukların vazgeçilmezi olan en güzel Marmaris su parkları, Uzunyalı ve Armutalan gibi bölgelerde bulunmaktadır. Marmaris’e gidip koyları keşfetmek, ünlü plajlarda yüzmek, antik kentleri ve kral mezarlarını ziyaret etmek dışında su parklarında eğlenmek de güzel bir etkinliktir.

marmaris-su-parklari

Uzunyalı

Marmaris’te denize girmek isteyen birçok kişinin tercih ettiği Uzunyalı, 10 kilometre uzunluğunda bir plaja sahiptir. Kıyı boyunca cafe ve restoranların bulunduğu bölge, su parklarına gitmek isteyenler için de idealdir. Uzunyalı su parkları, ayrıca bölgede bulunan otellerin içerisinde de yer alır. Bu parklarda farklı kaydıraklar, farklı büyüklükte havuzlar, mini golf, bowling, su topu gibi spor ve aktivite seçenekleri bulunur. Saatlerce sıkılmadan vakit geçirmeye uygun su parklarında, cafe ve restoranlardan, müzikten de sınırsızca yararlanılabilir. Sınırlarını zorlamak isteyenler için botlu su kaydırakları heyecanlı bir seçenektir. Uzunyalı’da su parkları haricinde balık yiyerek, sahilde ve marinada yürüyüş yapılarak da vakit geçirilebilir. Yabancı turistlerin de tercih ettiği bir bölge olan Uzunyalı, geceleri de farklı etkinliklere ev sahipliği yapar.

Armutalan

Marmaris Armutalan’da bulunan su parkı da Marmaris’in en büyük su parkları arasında yer alır. Ortalama kapasitesi bin kişi olan parkta gençlerin doyasıya eğlenmeleri için farklı seçenekler bulunur. Suda yapılan aktiviteler, animatör şovları, su sporları bir yana su parkında devasa kaydıraklar da ziyaretçilerin vazgeçilmezi olur. Su parkında bulunan restoran ve cafelerde vakit geçirmek de diğer bir seçenektir. 2006 yılında kurulan bu parkta rafting, aqua tower, kamikaze gibi heyecan verici spor ve etkinlik alanları bulunur. Su kaydırakları, farklı boylara sahip oldukları için farklı yaş gruplarına da hitap eder. Marmaris Körfezi’nin kuzeyinde konumlanan Armutalan, Muğla’ya 49 kilometre uzaklıktadır. Marmaris ilçesine bağlı olan bu mahallede çok sayıda tepe bulunur. 80’li yıllara kadar bir köy olarak var olsa da bugün Armutalan’da çok sayıda otel bulunmaktadır ve bölge, turistlerin ilgisini çeken bir bölge konumundadır. Turistik tesisler genellikle merkezde ve Sinan mahallelerinde yoğunlaşmıştır. Bölgede farklı bütçelere uygun farklı segmentlerde oteller bulmak mümkündür. Marmaris’in su parkları, Marmaris’i ziyaret eden ve tatiline heyecan katmak isteyenler için birebirdir. Özellikle yazın sıcağında serinlemek isteyenler için eğlenceli aktivitelere sahip olan su parklarında gençler ve çocuklar için çok sayıda oyun alanı düzenlenmiştir. 

0
Sepetinizde Ürün bulunmamakdadır.