Marmaris Tekne Tur Firmaları

Marmaris Tekne Tur Firmaları

Muğla’nın en kalabalık ikinci ilçesi olan Marmaris, yaz tatilinin vazgeçilmez yerlerinden birisidir. Hem deniz tatili hem de tarihi geziler için uygun bir ilçe olan Marmaris, yazın gelmesiyle binlerce turist çekmekte, ilçe Türkiye’nin en fazla döviz getiren tatil bölgelerinden biri haline gelmektedir. Marmaris tekne tur firmaları da yeşil ve mavinin buluştuğu, Marmaris’in cennet diye tabir edilen koylarına, adalarına turlar düzenlemektedir. Marmaris tekne turu yapmak için onlarca plaja ve koya sahiptir. Ege’nin bitip Akdeniz’in başladığı bir yerde bulunması manzara açısından bölgeyi eşsiz kılarken, Rodos Adası’na yalnızca 45 dakika mesafede konumlanması tekne turları için zengin bir rota sunmaktadır. Günübirlik düzenlenen turların yanı sıra konaklamalı tekne turları da yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Bu turlara doğa yürüyüşleri, antik kent gezileri, fotoğraf molaları ve plaj ziyaretleri de dahildir.

Hisarönü

Hisarönü Körfezi, Marmaris ile Datça arasında konumlanan ve manzarasıyla ziyaretçilerini büyüleyen bir körfezdir. Marmaris tekne turları arasında tercih edilen birinci rotalardan olan Hisörönü, yüzmek için de çok güzel koylara sahiptir. Tekne turu esnasında verilen molalarla bölgenin doğal güzelliklerinin tadına varmak mümkündür. Orhaniye Kız Kumu plajı da turun güzergahlarından bir tanesidir. Sığ suyu, suyunun eşsiz rengi ve göz alıcı plajıyla turistlerin en sevdiği mekanlardan olan Kız Kumu’nun yanı sıra Selimiye Saklı Koy, Kamelya Adası, Akvaryum Koyu da Hisörönü tekne turu esnasındaki durak noktalarındandır. Bu yerlerde verilen molalarda fotoğraf çekmek için de yeterli zaman verilmektedir.

Sedir Adası

Marmaris Sedir Adası tekne turu yapılabildiği için de tercih edilen tatil bölgelerimizin başında gelmektedir. Çünkü efsanelere bile konu olan Kleopatra Plajı’na Sedir Adası tekne turu ile kolaylıkla ulaşılmaktadır. Adayı keşfetmek için yapılabilecek doğa yürüyüşleriyle, adanın plajında geçirilecek keyifli vakitlerle Sedir Adası ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler yaşatmaktadır. Yaz boyunca organize edilen tekne turları, İnce Kum Koyu, Fenerli Ada, Lacivert Koy, Kleopatra Plajı gibi uğrak noktalarına sahiptir. Tur sırasında bu yerlerde yüzme ve fotoğraf molaları verilmektedir. Adayı çevreleyen manzara, anfi tiyatro, surlar ve antik kent kalıntıları, tarihi gezilerden hoşlananlara keyifli dakikalar yaşatmaktadır. Kleopatra Adası’nın eşsiz doğal güzellikleri ve ince kumları görülmeye değerdir. Efsaneye göre Kleopatra için Mısır’dan getirilen bu altın kumlar, Kraliçe Kleopatra ile Mark Antony’nin aşklarını yaşadıkları adanın plajını örtmektedir. Kum almak yasak olduğu için bu doğal güzelliğin mutlaka deneyimlenmesi gerekmektedir.

Dalyan

Marmaris’e 80 kilometre uzaklıktaki Dalyan, sazlık kanalları, antik kenti ve termal sularıyla turizm açısından can alıcı bir yerdir. Marmaris Dalyan tekne turu, yaz tatillerinde tekne turu yapmak isteyenlerin bir numaralı tercihlerindendir. Dalyan tekne turunda deniz kaplumbağalarının uğrak noktası İztuzu Plajı da ziyaret edilmekte, doğal güzellikler arasında gezilmekte ve koylarda yüzülebilmektedir. Dalyan deltasının renkli kumlarında vakit geçirmek, Nil kaplumbağalarını ve carettaları görmek, termal kaynaklardan yararlanmak da yine bu tekne turunda mümkündür. Bölgede bulunan çamur banyosu, yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistler için de harika deneyim sunmaktadır. Dalyan tekne turlarında milattan önce 4. yüzyıla ait antik mezar kalıntılarını görmek, Roma ve Bizans dönemine ait eserleri ziyaret etmek, cafe ve restoranlarda lezzetli yemekler yemek oldukça keyifli vakit geçirmeyi sağlamaktadır. Deniz turunun yanı sıra bir tarihi gezi niteliği de taşıması, Dalyan tekne turunu popüler kılmaktadır. Ayrıca Dalyan, doğa yürüyüşlerinin de revaçta olduğu bir yerdir. 2 saatlik bir tekne seyahatinin artından bölgeye ulaşılmaktadır.

0
Sepetinizde Ürün bulunmamakdadır.