Marmaris'te Mağazalar ve Marketler

Marmaris'te Mağazalar ve Marketler En İyi Alışveriş Mekanları

Marmaris turizm bölgesi olduğundan dolayı dünyanın bir çok noktaların gelen ziyaretçilerin uğrak noktasıdır, yerli turistler olsun yabancı turistler olsun aynı zamanda büyük yolcu gemilerin ve özel yatların ziyaret ettiği bölgeler arasındadır. Bu bölge açısından alış veriş önemli rol oynamaktadır bu alış veriş merkezleri her kesime hitap etmesi açısından daima kendilerini geliştirmek ve istenen talebe uygun olarak hizmet vermek zorundadırlar. Bu işletme sahipleri bütün insanların istediği tarzda çeşit ve model buldurma zorunluluğu olduğundan dolayı bu bölgede alış veriş merkezleri ülke ekonomisi ve bölge ekonomi açısından çok önemlidir bundan dolayı başka bölgelere göre burada satılan ürünler çok farklılık göstermektedir. Bu ürünler mücevher , deri ,halı ,kilim ,ve giyim ön plana çıkan ürünler arasında başlıca olanlarıdır. Ve ayrıca Marmaris balı ve reçeli Marmaris ' in lezzetleri arasında yer almaktadır. Eğer yolunuz düşerse kesinlikle Marmaris balını almadan evinize dönmeyiniz. Ve bu bölgede çeşitli semtlerde kurulan pazarlarda da alış veriş yapabilirsiniz bunlar Salı günleri Armutalan bölgesinde Perşembe günü Marmaris bölgesinde Çarşamba günü ise içmeler bölgesinde kurulmaktadır bu pazarlar çevredeki bulunan köylerde yetişen ürünler satılmaktadır. Genellikle bütün ürünler dalından yeni koparılmış taze ve organiktir.

Marmaris-grand-bazaar-pakettatilim

Marmaris Büyük Çarşı (Kapalı çarşı-Grand Bazaar)

Marmaris kapalı çarşı bu bölgenin en büyük en çok alış veriş açısından ziyaret edilen bölgesidir. Marmaris günübirlik turlarının kalktığı marina bölgesinin karşısında bulunmaktadır. Bu çarşı bütün tatilcilerin uğrak yeri olduğundan dolayı yaz günleri binlerce insan burayı ziyaret ettiğinden dolayı devamlı kalabalıktır. Bu bölge İstanbul'da bulunan kapalı çarşı mimarisi ve görüntüsü açısından benzerlik görülmek olup burada her türden ürün bulmanız mümkündür. Yazımızın üst tarafında da söylediğimiz gibi mücevher , altın, elmas hediyelik eşyalar, markalı ürünler, restoranlar ve giyim ürünleri bulunmaktadır bazı dükkanlar üzerinde marka bulunan ürünlerde satmaktadır eğer yolunuz düşersen aldığınız ürün markalı olduğuna dikkat etmelisiniz. Tabi ki bu marka ürün satan mağazalar için söylemiyorum. Ve çarşıda Marmaris posta merkezi ve telefon ve telefon bayileri bulunmaktadır.

Marmaris Netsel marina

Aynı zamanda Netsel marina Marmaris'in en iyi ve en çok tercih edilen en iyi alışveriş mekanları bu merkezde bulunmaktadır. Bu bölge Marmaris barlar sokağı bölgesinden sonra istikametinde bulunur. Bu bölgede satılan ürünlerin hepsi markalı ve kaliteli ürünlerdir. Genellikle yatçıların ve yelkenli teknelerin uğradığından yat ve yelkenli tekneler için malzeme satan dükkanlar bulunmaktadır aynı zamanda restoran ve cafeler bu bölgeye ziyaret eden misafirlere hizmet vermektedir.

Marmaris Turunç ve İçmeler Pazarı

Marmaris ve İçmeler pazarı haftada bir defa kurulan ve yerel ürünlerin satıldığı bölgelerdir. Marmaris pazarı Perşembe günü İçmeler pazarı ise Çarşamba günü kurulmaktadır. ve pazar günleri bir kaç köylülerin gelmesi ile küçük pazar kurulmaktadır Müsait olduğunuz bu günler içerisinde kesinlikle ziyaret etmelisiniz. Burada köylülerin getirmiş olduğu taze meyve ve sebzeler aynı zamanda hediyelik eşyalar ve tekstil ürünleri  satılmaktadır Marmaris pazarı Mustafa Muğlalı caddesinde kurulmakta olup İçmeler pazarı ise içmeler merkeze girmeden Turunç yolu üzerinde kurulmaktadır. Eğer minibüs ile gitmek isterseniz her 15 dakikada bir minibüs bu pazarlara insanları götürmektedir. Turunç pazarı Pazartesi günleri şehir merkezinde kurulmaktadır eğer dilerseniz marmaris günlük turların en popülerin başında olan  Marmaris tekne turu ile turunç bölgesinde kurulan pazarı, Pazartesi günü tura giderek bölgede kurulan pazarı ziyaret edebilirinsiniz aynı zamanda kendi aracınız ve her yarım saatte bulunan minibüsler ile ziyaret edebilirsiniz.

 

 

0
Sepetinizde Ürün bulunmamakdadır.