Marmaris’in Gezilecek ve Görülecek Köyleri

Marmaris’in Gezilecek ve Görülecek Köyleri ve Beldeleri

Marmaris, harika denizi, mükemmel plajları ve koyları güzel otelleri, restoranları ve gece hayatı ile misafirlere unutulmayacak tatil fırsatları sunmaktadır. Marmaris büyük bir liman kentidir Marmaris’in çevresinde oldukça fazla gezilecek ve görülecek bölgelere sahiptir. Bunların hepsini bir haftada gezmek mümkün değildir. Marmaris köyleri, mesire alanları, milli parkları ve harika doğasıyla görülmeye değer bir bölgedir. Marmaris’i tama anlamıyla gezmek isteyenler araç kiralayarak görülmesi gereken yerleri görebilirler eğer Marmaris’e geldiyseniz köyler ve beldeleri ziyaret etmenizi kesinlikle tavsiye etmekteyiz.

Marmaris’in görmemeniz gereken köyleri ve beldeleri

İçmeler

İçmeler Marmaris’in en popüler yerinden biridir özelikle konaklama ve harika plajı sayesinde tatilcilerin ilgisini çekmektedir. Marmaris’e uzaklığı yaklaşık olarak 7 km olup araçlarla çok kolay bir şekilde ulaşım sağlanmaktadır eğer araç ile gelmeyen konuklar her beş dakikada bir minibüs gidip gelmektedir. içmeler Marmaris il iç içe ayrılmaz bir parça gibidirler ayrıca Marmaris tekne turu içmeler bölgesinde uğramaktadır eğer içmelere gitmeye fırsat bulamayan konuklar bu şekilde kısa ziyaret sayesinde içmeleri görmüş olurlar.

Turunç

Turunç Marmaris’e yakın diğer bir beldesidir. Yaklaşık olarak 20 km uzaklıktadır. İçmelerden sonra en popüler belde arasındadır eğer Marmaris’e gelecekseniz ziyaret edilecek yerlere burayı da eklerseniz pişman olmazsınız.

Kumlubük

Turunç beldesinin devamında bulunan kumlubük, tertemiz denizi ve kumsalı ile ünlüdür burada doğa yürüyüşler popülerdir eğer şehir gürültüsünden kaçmak istiyorsanız sessizlik ve huzur tercih ederseniz burası tam size göre uygun bir yer olacaktır.

Hisarönü

Hisarönü tertimiz havası ile bazı hastalıklara iyi geldiği söylenen bölgedir kalp hastaları ve astım hastaları buraya gelerek buranın havasının iyi geldiğini söylemektedirler sakin plajı ormanla iç içe doğasıyla tatil harika bir bölgedir ayrıca sörf sporunu seven konuklar burada sörf yapmaktadırlar. Ve buradaki koyları görmeniz için Marmaris Hisarönü tekne turu bu imkanı size sağlamaktadır.

Orhaniye

Orhaniye, Marmaris’e 35 km uzaklıkta olup çok fazla sayıda yerli misafir ağırlamaktadır aynı zamanda Orhaniye özel teknelerin demir atıkları bölgesidir. Orhaniye gerek doğasıyla gerek plajıyla harika bir yerdir. Özel teknelerin demir atıkları bu yer deniz devamlı sakin ve dalga yoktur.

Bayır

Bayır Marmaris’in güneybatısında bulunan şirin küçük tatlı bir beldesidir özellikle Marmaris’ten ziyaretçiler Marmaris jeep safari sayesinde burayı ziyaret ederler .

Turgut –Şelale

Turgut, Marmaris’in güney batımında bulunan bir beldedir burada genellikle Marmaris’ten gelen misafirler jeep safari vasıtası ile ziyaret ederler gelişmekte olan bu belde her yıl yerli ve yabancı turist çekmeye devam etmektedir.

Çiftlik

Çiftlik Marmaris’e 26 km uzaklıkta güneybatı bölgesinde yer alan küçük bir sahil beldesidir buranın plajı taneli büyük plajı ile öne çıkmaktadır. 

Söğüt-Taşlıca

Söğüt ve Taşlıca Marmaris’in 50 km uzaklıkta yer almaktadır bunanın en önemli yerleri arasında saranda koyu çok güzeldir bu koy çok misafiri kendine çekmektedir ve Bozburun yarım adasının en son noktasında yer almaktadır.

Selimiye

 Selimiye Marmaris’e 40 km uzaklıktadır bu bölge özelikle yelkenli teknelerin en çok uğradığı bölgeler arasındadır ve bölgede görülmesi değer yeşil doğasıyla insanları büyülemektedir.

Bozburun

Bozburun yarımada olarak fazla bilinmemektedir. Bozburun Marmaris şehir merkezine 45 km mesafede olan bir yerleşim alanıdır. Bozburun yat ve tekne turizmi açısından ön planda bulunmaktadır. Yaşam olarak oldukça sessiz ve huzurlu bir yaşam sunmaktadır. Yat ve tekne tersaneleri Bozburun’da ün yapmış haldedir.

Gökova

Gökova oldukça kapsamlı yerleşim yeri olup içinde birçok köy ve belde bulunmaktadır. Gökova mavi sularında huzur bulabileceğiniz hoş bir ortamı olan bir yerleşim yeridir. Gökova’ya doğru indiğiniz de sizi eşsiz deniz ve doğa manzarası karşılamaktadır. Yerleşim bakımından dolayı su sporları ve doğa sporlarına öncülük etmektedir.

0
Sepetinizde Ürün bulunmamakdadır.