Marmaris Ucuz Jeep Turları

Marmaris Ucuz Jeep Turları

Türkiye yaz turizmi açısından zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Her yaz deniz tatili yapmaktan sıkılan turistler için Ege ve Akdeniz bölgesindeki tatil beldeleri eğlenceli alternatifler barındırır. Otelde konaklamalı tatil yapmak yerine gezmek, tarihi yerleri ziyaret etmek ve kalabalıktan uzak dağ köylerine gitmek isteyenler, tekne turlarına ve safari turlarına katılmaktadır. Yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de ilgisini çeken bu turlar, Marmaris ucuz jeep turları sayesinde ekonomik olarak yapılabilmektedir. Antik kentlerin bulunduğu, medeniyetlerin uğrak noktası olan bir bölgede konumlanan Marmaris, alternatif tatil seçenekleri arayanlar için bir numaralı turizm cennetidir. Doğa sporları ve su sporları sevenleri tatmin eden bölge, el değmemiş koyları ve ormanlarıyla hem maviyi hem de yeşili ziyaretçilerine doyasıya yaşatır. Söğüt, Turunç, Taşlıca, Hisarönü gibi beldeleri, yalnızca arabayla değil safari turlarıyla da ziyaret edilebilir. Marmaris güvenilir jeep turları bulmak isteyenlerin zorlanmayacağı bir tatil merkezidir.

marmaris-jeep-safari

Turgut Şelalesi

Marmaris’in en gözde doğal güzelliklerinden olan Turgut Şelalesi, Marmaris’e ortalama 25 kilometre mesafede konumlanır. Marmaris’in diğer beldelerinden bölgeye günübirlik turlar düzenlenmektedir ancak Marmaris jeep safari turu kapsamında da şelale ziyaret edilebilmektedir. Orhaniye’ye 5 kilometre uzaklıkta olan Turgut Şelalesi, Orhaniye safari turlarında da uğrak noktaları arasında yer alır. Şelale yolu engebeli bir yol olduğu için buraya jeeplerle ulaşmak daha kolaydır. 4 metre uzunluğundaki şelalenin küçük küçük bir sürü havuzu bulunmaktadır. Suyu çok soğuk olsa da isteyenler şelalede yüzebilmektedir. Ayrıca şelale etrafındaki restoranlar da keyifli vakit geçirmek için idealdir.

Kız Kumu Plajı

Kız Kumu Plajı ise Marmaris’e 20 kilometre uzaklıktaki bir plajdır. Mitolojik hikayesiyle de turistlerin merak ettiği bir plaj olan Kız Kumu, tekne turlarının ve araçla ulaşımın yanı sıra safari turları ile de ziyaret edilmektedir. Marmaris Datça yolu üzerindeki plaj sığ suyuyla denizin içinde metrelerce yürümeyi de mümkün hale getirmektedir. Kız Kumu’na Orhaniye veya Bozburun üzerinden araçla ve jeeplerle ulaşım sağlanmaktadır. Marmaris’te ünlü plajlar arasında yer alan Kız Kumu’ndan sonra safarinin rotası Orhaniye’ye çevrilebilir.

Hisarönü

Virajlı yolları seven, engebeli parkurlarla maceraya doymak isteyen herkes Marmaris safari ve jeep turuna mutlaka katılmalıdır. Trafiğe kapalı bir bölgede, Hisarönü istikametine doğru yapılan safari turunda zengin doğal güzelliklere sahip bölgeye tırmanılır. Tepeye çıkıldığında benzersiz bir manzara gelenleri karşılar. Bölgede ayrıca at ile de safari turları da düzenlenmektedir. Uygun fiyatlı turlar, her bütçeye hitap etmektedir. Suların ve çamurlu yolların aşılmasının ardından kimi zaman su savaşları ile tura renk katılmaktadır. Bölgedeki dağ köyleri, jeep turları ile ulaşımın daha rahat olduğu köylerdir. Hisarönü’ne gitmişken semt pazarını gezmek, Bozburun’a uğramak, Hemithea Tapınağı’nı ziyaret etmek, kiremit rengi plajda yüzmek de yapılması gerekenler arasındadır. Görece daha sakin bir yer olması ve astım hastalığına iyi geldiğine inanılan suyu ile Hisarönü, popüler Marmaris tatil beldelerindendir.

Turunç

Marmaris’te safari yapılan yerler içerisinde Turunç da bulunur. Bu küçük ve şirin kasabada jeep turları nisan mayıs aylarında başlar, yaz boyu devam eder. Turunç’a yakın yerlerdeki şelalelerde verilen yüzme ve fotoğraf molaları, dağ köyleri turları da safarinin renkli anlarını oluşturur. Çam ve zeytin ağaçlarıyla örtülü Turunç, aynı zamanda Bozburun Yarımada’sının en güzel koylarından bir tanesidir. Bu koyları keşfetmek isteyenler için günübirlik veya konaklamalı tekne turları da düzenlenmektedir. Daha sakin yerlere ulaşmak ve şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyenler Turunç’u tercih edebilir.

 

0
Sepetinizde Ürün bulunmamakdadır.