Muğla Gökova Akyaka Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Gökova Akyaka Hakkında Detaylı Bilgi

Muğla ilinin sınırları içerisinde kendine yer bulmuş olan Gökova (Akyaka), ismini almış olduğu Gökova körfezinin doğu ucunda bulunmaktadır. Körfezin bittiği yerde Sakartepe dağı ile kuzeyden, Gökova Ovası ile güneyden kuşatılmış olan bölge, bundan dolayı da Türkiye’nin en gözde ve güzide tatil beldelerinden bir tanesi olarak ön plana çıkmaktadır. Yapılmakta olan araştırmalar sonrasında bölgede antik çağlardan itibaren yerleşim yerleri olduğu belirlenmiş olsa da günümüze yakın olan döneme kadar gözlerden uzak bir balıkçı köyü olarak bilinmekteydi. 1970’li yıllarda ise bölgenin tarihi ve doğal güzellikleri keşfedilmeye başlamıştır. İlk zamanlar bölgeye gelen turist sayısı son derece azdı. Ancak daha sonrasında insanların bölgeye karşı düşüncelerindeki değişimler ile beraber artık gözde turizm noktalarından biri haline gelmeyi de başarmıştır.

pakettatilim-gökova

Dünyanın pek çok yerleşim yerinin dahil olduğu Cittaslow hareketinin Türkiye sınırları içerisindeki noktalarından bir tanesi olan Gökova (Akyaka), sakin bir şehir olarak gelecek olan ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatmayı hedeflemektedir. Havası ve denizi oldukça temiz olan bölge; yeşilin, kahverengini ve mavinin kesişiminde yer almaktadır. Başta yürüyüş olmak üzere uçurtma sörfü, yüzme, su bisikleti, bisiklet, azmak kano ve dağa tırmanma olmak üzere pek çok farklı spor burada oldukça rahat bir şekilde yapılabilmektedir. Buraya gelecek olan misafirler yapılacak olan pek çok farklı aktiviteler arasından seçimlerini diledikleri gibi yapabilirler.ve ayrıca gökovada rüzgar sörfü yapılmaktadır dilerseniz buradaki eğitmenler ile Gökova rüzgar sörfü yapabilirsiniz

Gelecek olan kişiler Gökova (Akyaka) İskelesi’nde yer ala gezi teknelerinin yanı sıra azmak boyunca sıralanmakta olan küçük tekneler Akyaka Tekne Turu ile var olan pek çok farklı turlara katılabileceklerdir. Bununla beraber Kadın Azmağı üzerinde yer almakta olan tekneler ile beraber 20 25 dakikalık Azmak Tekne Turu yapılabilir, böylece bölge oldukça etkili şekilde gezilmiş olacaktır. Gökova tekne turu ile beraber Gökova Körfezi’ndeki farklı koylar ve adalar da görülebilmektedir. Bununla beraber bölgedeki en önemli şeylerden bir tanesi de kendine özgü ev yapısıdır. Evlerin en önemli özelliklerinin başında ise ahşap işçiliğinin öne çıkması gelmekte. Özellikle de Mimar/Şair Nail Çakırhan’ın yapmış olduğu yapılar görenleri kendine hayran bırakmaktadır.

Marmaris-akyaka-pakettatilim

Nail Çakırhan Evi’nin aynı bahçesi içerisinde aynı zamanda sergi salonu içerisine başta resim dalı olmak üzere birçok farklı sanatsal sergi de bulunmaktadır. Gökova (Akyaka)’nın en güzel yerlerinden biri olan derenin diğer derelerden farkı ise su derinliği ya da akıntı hızı e olursa olsun fark etmez suyun her zaman berrak olması. Böylece buraya gelen herkes derenin muhteşem görüntüsüne hayran kalmış olacaklardır. Klasik tarzdaki tatilin yanı sıra orman kampı, çadır ve karavan tatilleri için de oldukça uygun olan bölge artık gerek yerli gerekse yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret etmektedir. Her bütçeye uygun konaklama türleri ve doğal güzellikleri ile Gökova, tatil severlerin uğrak noktalarından bir tanesi olmaya devam etmekte.

 

0
Sepetinizde Ürün bulunmamakdadır.