Marmaris’te Yapılması Gereken 6 şey

Marmaris’te Yapılması Gereken 6 şey

Ege’nin o Sihirli dünyasında bulunan harika bir yer Marmaris. Masmavi denizi, tarihi bölgeleri ve birbirinden mükemmel plajları ile ülkemizin en hoş köşeleri arasında. yer almaktadır Palmiye ağaçlarının gölgesinden gülümseyen  limanı ve sahil şeridiyle, yaz aylarının önde gelen tatil bölgelerinden  biri Tüm bu güzellikleri yanı sıra, tatilinizi Harika bir şekilde geçireceğiniz birçok etkinlik de bulunuyor Marmaris’te. Fakat, vakit kaybetmeden Marmaris otel fiyatlarını bakılmalı, Marmaris otelleri arasından size İdeal olanında erken rezervasyon yaptırmalı ve bu konuda  geç kalmamalısınız. İşte Marmaris’te yapılacakken iyi 6 şey!

1. Marmaris’in Koyları Keşfedin

Marmaris-Koyları

Marmaris’in birbirinden eşi benzeri olmayan koylarını keşfetmek epey zaman alacaktır. Ama ayıracağınız her dakika buna değeceğine kesinlikle  emin olabilirsiniz. Karadan veya denizden, dilediğinizce şekilde çıkartma yapabilirsiniz bu doğa harikalarına. Turunç, , İçmeler, Kumlu bük, Çiftlik, Selimiye  ve Sedir Adası Marmaris’te görmeniz gereken yerlerden bir kaç tanesi . Hatta Marmaris otellerinin bazıları, bu mükemmel koylarda bulunuyor. Dilerseniz buralarda da konaklama yapabilirsiniz.

2. Marmaris’te Tekne Turuna Çıkın

Marmaris-Tekne-Turu

Marmaris’e gelmişken, bir Marmaris tekne turu yapmadan kesinlikle geri dönmemeniz lazım . Marmaris Günübirlik turlar, düzenleyen, birden fazla tur firması bulunuyor. Pakettatilim olarak bütün bu turları 20 yıldır yapmaktayız, Bununla beraber mavi yolculuğa da çıkabilmeniz mümkün. Hem de 4 gece konaklamalı “Mini Mavi Yolculuklar” tatilinize çok farlı bir bir tat katabilir.

3. Marmaris Tarihi Yerleri Görün

Marmaris-Kalesi

Tarih öğretmenlerimiz “geçmişini bilmeyen geleceğini de bilemez” diye söylerler şimdi ne kadar haklı olduklarını anlıyoruz. Bir yeri gerçekten keşfetmek istiyorsanız öncelikle orada yaşamış eski kültürünü ve tarihini bilmelisiniz Marmaris’te bir tarihi kalıntılar  bulunmaktadır; Hafıza Sultan Kervansarayı, Marmaris Müzesi, Marmaris Kalesi, Kemerli Köprü ve Halıcı  Müzesi. Kültürel yerleri gezerek tatilinize renk katabilirsiniz

4. Marmaris Plajlarının Tadını Çıkarın

Marmaris Plajlari

Marmaris, gerek deniziyle gerek güneş ve kumsalıyla  keyif yapabileceğiniz  en iyi tatil bölgelerinden birisidir . Şöyle doya doya güneşlenmeli, bazende kendinizi sıcak kumlardan ve ayrıca serin deniz sularına kendinizi atarak serinleyebilirsiniz. İngiliz gazetesinin kaleminde söz ettiği makalede Türkiye’nin “en iyi 9 plajı” arasında Marmaris’ten de plajlar olduğu yer almaktadır, gidin görün. Marmaris’te tatilin denizin ve güneşin tadını alabileceğiniz çok çeşitli plajlar bulunuyor; İçmeler Plajı, Turunç Halk Plajı, Cennet Adası Plajı, Sedir Adası Plajı, Uzunyalı Plajı, Boncuk Koyu Plajı. Günlücek, aktaş sadece bir koya gidip diğer koyları keşfetmeyi sakın unutmayın.

5. Doğa Sporu ve Aktivitelerine Katılın

Marmaris-Yapılacak-Şeyler

Marmaris’te tatilinizi renklendirebileceğiniz ve keyif alabileceğiniz çok farklı doğa ve su aktivitelerde yer almaktadır. Parasailing, jet ski, flyboard, yelken, banana, kano gibi su ve doğa sporları etkinliklerine katılabilirsiniz Bununla beraber jeep safari, Marmaris her şey dahil tekne turu gibi alternatif etkinliklere de yararlana bilmeniz mümkün dür . Dilerseniz Marmaris tüplü dalış yapabilir ve Ege’nin derinlerde saklı kalmış bölgeleri keşfedebilirsiniz. Bundan dolayı tatilinizi hem keyifli ve eğlenceli hem de farklı yaşayabilirsiniz.

6. Meşhur Marmaris Gece Hayatı

Marmaris-Gece-Hayat

Marmaris gece hayatı tatil bölgelerin arasında birinci sırada olmaktadır. Marmaris’e gelmişken, gece hayatının tadına varmadan kesinlikle dönmemelisiniz. Marmaris’te gece hayatı, eğlence hiç bir zaman bitmez. Güneş batımı ile başlar, gün doğana kadar sürmektedir Renkli gece hayatıyla ünlü Marmaris’te, Barlar Sokağı’nda bulunan mekânları gezebilir veya Marmaris Merkez’deki restoran, barlara ve gece kulüplerine ziyaret edebilirsiniz. Marmaris büyük bir sahil şehri ve çevresinde birden fazla birbirinden hoş ve çarpıcı gezilecek ve görülecek yerleri barındırıyor. Dantel gibi işlenmiş koyları, mavi bayraklı plajları, tarihi hoşlikleri, antik şehirleri, köyleri, piknik alanları, milli parkları ve görkemli doğası ile Marmaris’i bir haftalık bir tatilde bile bütünüyle keşfetmek neredeyse imkânsız gibi.

0
Sepetinizde Ürün bulunmamakdadır.