Marmaris Paraşüt

Marmaris Paraşüt

Marmaris; doğal limanı, kıyıda bulunan koyları, yeşil ve mavi tonlarını yılın her mevsimi görebileceğiniz iklimi, farklı spor dallarına ev sahipliği yaparak birçok yerli ve yabancı turisti misafir edebilmesi ile cennet bir ilçedir. Akdeniz’in Datça ve Fethiye’ye oldukça yakın olan bir bölgesindedir. Son yıllarda insanlar Marmaris’e gelince rutin deniz, kum, güneş tatili yerine farklı sporlara yönelerek tatillerine keyifli bir macera katarak unutulmaz kılmaya çalışmaktadır. Özellikle su sporları Marmaris gibi denize kıyısı olan bir kent için oldukça kaçınılmazdır. Bu sporlara örnek olarak; jet ski, deniz muzu, paraşüt, ringo (hamburger), scuba diving, bot, kano, fly fish, phantom sayılabilir. Bu aktiviteleri yapmak daha önce bu tarz bir spor yapmamış biri için bile oldukça kolay. Tura katılarak veya herhangi bir eğitmenle anlaşarak bu sporları kolayca kavrayıp uygulayabilirsiniz.

Bu sporların arasında belki de adrenalini en yüksek olanı deniz paraşütü denilebilir. Son yıllarda oldukça popüler olan bu hava sporunda uzun süre havada süzülmek ve hatta uçabilmem mümkün. Deniz paraşütü, kalkış öncesi çok kısa bir sürede hazırlanılabilir olması, inişin ardından çabucak toparlanabilmesi, kolay havalanması ve kolay yönlendirilerek indirilebilmesi açısından birçok spora göre oldukça avantajlıdır. Paraşüt genel olarak; kanat, ipler, kolonlar ve kuşam olarak dört farklı bölüme ayrılır. Güvenilirlik açısından problem yaşayanlar için ipler oldukça önemlidir ve bir ipin ortalama 100 kg çekebildiğini düşününce bu problem ortadan kalkar.  Paraşütte kalkış ve iniş yapılırken rüzgârın yönü çok önemlidir. Rüzgâr, tam karşıdan gelecek şekilde kanat serilir. Bu aktivite manzaranın tadına varabilmek açısından oldukça keyifli bir tatil aktivitesidir. Onlarca metre göğe yükseldiğinizde ölüdeniz, Saklıkent kanyonu, tlos antik kentini havadan görebilme şansını elde edebilirsiniz.

Marmaris’te deniz paraşütüne ek olarak bir süredir yerden uçuşlu vinç kalkış sistemi olan yamaç paraşütü (parasailing) de yapılmaya başlandı. Pilotla beraber bir sürat teknesinin arka kısmına iple bağlı paraşüte binen spor tutkunları, teknenin hızını arttırmasıyla gökyüzüne yükselmeye başlıyor. Bin metre kadar yerden yükselen kişiler Marmaris’in şahane manzarasını kuş bakışı görebilme heyecanını elde ederken uzunca bir süre havada kalarak bu heyecanı yaşamış oluyorlar. "Ringo" adı verilen yuvarlak botların sürat teknesinin arkasına iple bağlanması suretiyle oluşturulan sporu da yapabilme şansınız mümkün. Deniz üzerinde yüksek sürate ulaşmanın keyfini bu şekilde de çıkarabilirsiniz. Tüm eğlencenin yanı sıra can yeleği giyme zorunluluğu mutlaka dikkate alınmalı ve uygulanmalıdır. İçinde cankurtaran bulunan bir güvenlik botunun takibi eşliğinde spora devam edilmesi oldukça önem teşkil eder. Bu heyecanı yaşayan spor tutkunlarından memnun kalmayan hiç yok diyebiliriz. 2010 yılından bu yana yapılan bu paraşüt sporuna merak oldukça fazla. Bu heyecanı korku verici olanlar için de bir tavsiye; kara yolunda bir taşıtla yapabileceğiniz kaza riski bu sporla başınıza gelebilecek kaza ihtimalinden daha fazladır. Üstelik şimdiye kadar ölümcül ve ciddi yaralanma oluşan bir kazaya sebebiyet vermediği kayıtları da mevcuttur.

 Tavsiyelerimizden biri de gökyüzündeyken sesin çarpıp geri döneceği bir yer olmayacağı için yüksek sesle konuşmanız veya bağırmanızdır. Sesinizin bu tonunu belki de daha önce hiç duymamış olabilirsiniz.

Yükseklerden hoşlanan, doğanın tüm harikalığını tüm gerçekliğiyle görmek isteyen, cesur ve biraz meraklı herkesin ölmeden bir kez yapması gereken bir aktivitedir. Yükseldiğiniz anda denizin mavisi ile gökyüzünün mavisi, ağaçların yeşili ve bulutların beyazı arasında kendinizi bir masal dünyası içerisine girmiş kadar büyülü hissetmeniz mümkün.

0
Sepetinizde Ürün bulunmamakdadır.