Marmaris Mavi Yolculuk Turları

Marmaris Mavi Yolculuk Turları

Marmaris’in sualtı güzellikleriyle insanı büyüleyen koyları, Marmaris mavi yolculuk turları için bir numaralı uğrak noktasıdır. Şehrin gürültüsünden ve yılın yorgunluğundan uzaklaşmak için yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği mavi yolculuk turlarında denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarmak mümkündür. Turizm cenneti bölgelerimizden olan Marmaris, doğa yürüyüşü, su ve doğa sporları, yat turları, mavi yolculuk turlarıyla tatili unutulmaz kılacak onlarca seçeneğe sahiptir. Bunlardan biri olan mavi yolculuk turlarında gidilen yerin tarihi güzellikleri de ziyaret edilmekte, bol oksijenin tadı çıkarılabilmektedir. Bir liman kenti olan Marmaris’in koyları, 800’den fazla tekneyi ağırlayabilmektedir. Bu turlar sayesinde kara ile ulaşmanın zor ya da uzun olduğu yerlere deniz yolu ile kısa sürede ulaşılmaktadır. Ayrıca koyların kalabalıktan uzak olması, onları keşfedilmeyi bekleyen yerler haline dönüştürmektedir. Turun zamanına göre gün doğumu ya da güneşin batışı da denizin ortasında izlenebilmekte, keyifli dakikalar fotoğraflar ile ölümsüzleştirilmektedir. Bu turlar sırasında Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Fethiye, Datça, Bozburun gibi yerler de görülmektedir. Turlar genellikle konaklamalı oldukları için kısa sürede çok sayıda yerin ziyaret edilmesini mümkün kılmakta, buraları turizm açısından canlandırmaktadır.

mavi-yolculuk-pakettatilim

Marmaris Fethiye

Ekincik’ten veya Dalyan’dan Fethiye Körfezi’ne yapılan mavi turlarda, koylarda demir atılıp yüzülmekte ve güneşlenilmektedir. Marmaris Fethiye mavi yolculuk için en keyifli rotalardan bir tanesidir. Ekincik Körfezi, Dalyan, Batık Hamam, Tersane Adası, Kızılada ve Fethiye, bu rotada uğranan yerler arasındadır. Bölgelerdeki tarihi ve doğal güzelliklere ilişkin gezilerin yanı sıra restoran ve cafelerde keyifli dakikalar geçirmek mümkündür. Güzergahtaki Dişibilmez ve Kurtoğlu Burunları dalgalı olduğu için buralardan genellikle denizin durgun olduğu saatlerde geçilir. Batık Hamam’da bulunan denize gömülü hamam nedeniyle bölge oldukça ünlüdür. Göcek Körfezi’ndeki en büyük ada olan Tersane Adası ise tarihi kalıntıları, kanalı ve Yaz Limanı ile turistlerin ilgisini çekmektedir. Fethiye’nin doğal güzelliklerinin ve plajlarının yanı sıra Likya Uygarlığından kalma kalıntıları da görülmeye değerdir.

Marmaris Datça

Marmaris Datça mavi tur rotası içerisinde Marmaris Kalesi, Asar Tepesi, Serçe Koyu, Bozukkale tarihi kenti görülebilmektedir. Yine hem denizin hem de tarihi gezilerin birleştiği eşsiz rotalardan bir tanesi olması, Datça mavi yolculuk turlarını popüler kılmaktadır. Serçe Koyu’nda yer alan 11. yüzyıla ait Bizans batığı, bölgenin tarihi değerini arttırmaktadır. Bol oksijeniyle ziyaretçilerini karşılayan Datça’da ise Sarı Liman Koyu durak noktalarındandır. Marmaris Datça turlarında gün sayısına göre tur Bozburun’a dek uzatılabilmektedir. Bu turlarda Dirsek Bükü’nde demirleyen yat, ardından manzara eşliğinde ilerlemekte ve Bozburun’a varmaktadır. Mavi yolculuk turları sayesinde bölgenin de turizm gelirleri artmaktadır.

Marmaris Hisarönü

Marmaris Hisarönü mavi yolculuk rotasında ise genellikle Marmaris Limanı’ndan hareket edilmektedir.  Güzergahta yer alan Arap Adası ve Bozukkale, dokuz kuleli kalenin ve Loryma adıyla da bilinen tarihi kentin görülmesi için muhteşem bir fırsattır. Mavi yolculuğun rotasında yer alan Datça’nın ardından Bencik Koyu’nda demirlenmekte, dar koyda manzara eşliğinde seyahat edilmektedir. Bencik, Gökova ile Hisarönü Körfezi’ni ayıran dar bir limandır. Selimiye ve Orhaniye ise Hisarönü Körfezi’nden içeriye gidildiğinde ulaşılan, eşsiz koylara sahip duraklardan bir diğeridir. Orhaniye Koyu’nda bulunan Kız Kumu plajı, hem kumu hem de suyuyla efsanelere konu olmuş bir yerdir. Koyda ayrıca antik kalıntılar yer almaktadır. Bu rotanın devamında Dirsek Bükü’ne de gidilebilmekte, şirin bir balıkçı kasabası olan Bozburun’da vakit geçirilebilmektedir. Mavi yolculuk turları yerli ve yabancı turistlerin, fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekmektedir.

0
Sepetinizde Ürün bulunmamakdadır.