Marmaris Jeep Safari Turları ve Gittiği Yerler

Marmaris Jeep Safari Turları

Dünyanın dört bir tarafından gelen turistlerin hayran kaldıkları tatil bölgelerimizden olan Marmaris, Ege ve Akdeniz’in kesiştiği bir yerde konumlanır. Deniz ve doğa sporu tutkunlarının vazgeçilmez uğraklarından olan Marmaris jeep safari turları için de idealdir. Koyları, dalış yapmak isteyenler için eşsiz sualtı güzellikleri, batık ve antik kentleri, kaleleri, çam ormanları, lezzetli yemekleri ve mavisi ile tatilcileri her açıdan tatmin etmektedir. Marmaris Kalesi, Saranda, Altınsivrisi, Amos, Erine, Cennet Adası, İçmler, Castabus, Loryma, Kemerli Köprü mutlaka görülmesi gereken yerlerinden yalnızca birkaç tanesidir. At ile yapılan gezintiler, kano turları ve mavi turlar da Marmaris’in en çok tercih edilen aktivitelerindendir. Doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra deniz tatilini sevenlerin de favori tatil beldelerinden olan Marmaris’te safari turu için onlarca farklı rota vardır. Günübirlik yapılan bu turlarda köylerin ve tarihi kalıntıların yanı sıra Marmaris’in dağlık bölgelerinde de rahatlıkla gezilmektedir. Özellikle kısa turları sevenler, tekne turlarıyla konaklamayı tercih etmeyenler safari turunu tercih etmektedir. Orman yollarındaki arazi sürüşleri ve su savaşları, safari jeep turlarında uygulanan macera dolu aktivitelerdir. Safari turları genellikle Bozburun’da, Gökova Körfezi’nde, Hisarönü’nde, Akyaka ve Turunç’ta yapılmakta, civardaki köylere jeepler ile ulaşım sağlanmaktadır.

pakettatilim-marmaris-jeep-safar-turu

Hisarönü

Marmaris safari turu, Turgut Şelalesi’ne ulaşmak için de eğlenceli turlardan bir tanesidir. Kız Kumu plajı, Hisarönü Köyü de bu güzergahta yer almakta, köyde jeep ile gezintiler yapılmaktadır. Tur içerisinde deniz ve yüzme molası da verilmektedir. Özellikle Turgut Şelalesi, yüzmek isteyenler için macera dolu dakikalar yaşatmaktadır. Ayrıca şelalenin etrafında tarihi gezilerden hoşlanan ve fotoğraf çekmek isteyenler için kalıntılar da yer almaktadır. Bu rotada su savaşı gibi aktiviteler yapılabilmektedir. Tepelerden geçmek ve araçla nehri aşmak, jeep ile safari turunda heyecanlı dakikalara vesile olmaktadır.

Orhaniye

Orhaniye’de bulunan Kız Kumu plajı, Marmaris’in en ünlü plajlarından bir tanesidir. Buraya günübirlik turlar da düzenlenmekte, hatta tekne turlarında mola verilip yerli ve yabancı turistlerin yüzmesi için vakit de yaratılmaktadır. Ancak Marmaris jeep ve safari turu ile Kız Kumu plajına ulaşmak, farklı bir deneyim arayanların başvurduğu yollardan olabilir. Bu plajda denizi iki ayrı parçaya bölen bir sahil şeridi vardır. Tur esnasında efsanelere konu olan plajın mitolojik hikayesi rehberler tarafından anlatılmaktadır. Tur, civar köylere yapılan mini gezilerle devam etmektedir.

Bozburun

Bozburun’un dağ köylerindeki güzellikleri daha yakından görmek için jeep safari turları çok uygundur. Normal araçlarla daha uzun sürede ulaşılan bu yerlere jeepler yardımıyla kısa sürede varılmaktadır. Yolların zorlu olması, kullanıcılar için adrenalin dolu dakikaları da çağırmaktadır. Bazı turlar, Değirmenyanı köyünde hazırlanan parkurlar ile de yapılmakta, sürücüler bu parkurlarda araçlarıyla vakit geçirebilmektedir. Marmaris jeep turu için elverişli bu güzergahta Cennet Adası’na, Amos Koyu’na, Yeşil Deniz’e, Kumlubük’e de gidilebilmektedir. Boz renkli dağları, farklı lezzetleri ile Bozburun, Marmaris’in en can alıcı yerlerindendir. Ayrıca doğa sporları için de oldukça uygundur.

Turunç

Marmaris’te safari yapılacak yerler arasında yer alan Turunç, aslında küçük bir kasabadır. El değmemiş doğal güzellikleri, jeepler ile yakından görülebilmektedir. Mayıs ve nisan aylarında sıklıkla yapılan safari turları, şelalelerin ziyaretini de kapsar. Havlu, güneş kremi, mayo gibi kişisel eşyalarını yanlarında bulunduran ziyaretçiler, yüzülebilecek yerlerdeki molalarda soğuk suyun ve güneşin tadına varırlar. Jeep ve safari turu kapsamında Turunç’un çevresindeki köyler de ziyaret edilir ve buralara özgü lezzetler tadılır. Bu rotada Kız Kumu plajı da ziyaret edilebilir.

0
Sepetinizde Ürün bulunmamakdadır.