Marmaris Dalyan Turu Fiyatları

Marmaris Dalyan Turu Fiyatları

Türkiye’nin yaz aylarında en çok turist çeken bölgelerinden olan Marmaris, her bütçeye uygun otellere ve turlara sahiptir. Konaklamalı tatilin yanı sıra günübirlik turlarla bölgeyi gezmek isteyenler için de alternatifler barındırır. Yaz aylarında nüfusu yüz binlere ulaşan Marmaris’te tatil yapmak, yalnızca deniz ve güneş anlamına gelmez. Uygun Marmaris Dalyan turu fiyatları sayesinde tekne turları, yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği alternatiflerden biri haline gelir. Teknenin eşsiz koylarda demirlendiği ve yüzme molalarının verildiği bu tekne turlarında, kimi zaman günlerce gezilir. Hatta güneşin doğuşu ve batışı da izlenebilir. Tarihi değere sahip bölgelerde de molalar verilerek antik kentlere, kalelere ve köylere turlar düzenlenir. Marmaris’e yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta konumlanan Dalyan, Marmaris’in popüler tatil beldeleri arasında yer alır. Kaunos mezar kalıntıları, antik kentleri, meşhur çamur banyosu ile Dalyan’da yapılacak pek çok aktivite bulunur. Dalyan’ın termal kaynaklara sahip olması, bölgeyi yediden yetmişe herkesin geleceği bir yer haline getirir. Özellikle yaz aylarında Dalyan’ın döviz getirisi katlanır. Doğa yürüyüşleri de yapılan bölgeyi mavi ve yeşilin buluştuğu benzersiz bir yer olarak tanımlamak mümkündür. Dalyan’a araçla da gidilebilir ancak günübirlik tekne turları turistlerce daha sık tercih edilir. Marmaris Dalyan tekne turu ortalama iki saat sürer. Bu süre içerisinde manzara sürekli değişir, farklı noktalarda denize girilir, fotoğraf molaları verilir. Rota bir doğa güzelliğinden diğerine çevrilir.

İztuzu Plajı

Marmaris Dalyan turu kapsamında görülmesi gereken yerlerin başında İztuzu Plajı gelir. Caretta caretta adıyla da bilinen deniz kaplumbağalarının üreme yeri olan bu plaj, ayrıca mavi yengeçlere de ev sahipliği yapar. Plajın yakınlarındaki koylar da görülmeye değerdir. İztuzu Plajı’nın altın rengi kumları ve uzun sahil hattı, nesli tükenmekte olan kaplumbağaları görmenin yanı sıra eşsiz bir manzarayı görmek için de harikadır. Dalyan tekne turları esnasında bölgede yaşayan Nil kaplumbağaları da görülebilir. Milattan önce 4. yüzyıla ait Kaunos antik kentinde kaya mezarları bulunmaktadır ve özellikle tekne turlarında tepedeki bu mezarlar fotoğraflanabilmektedir. Çandır Köyü’nde yer alan kent kalıntıları, Helenistik, Roma ve Bizans dönemine aittir. Fotoğraf çekmek isteyen ve tarihi gezilerden hoşlananlar için bu kalıntılar benzersiz bir geçmişe sahiptir. Ayrıca turlar, bölgedeki gölleri ve kanalları görmeyi de mümkün kılmaktadır. İztuzu Plajı’nın diğer yakasında bulunan Dalaman Çayında da yüzülebilmektedir. Plaj ziyaret edildiğinde her iki yakada yüzmek de benzersiz bir deneyim sunmaktadır.

Marmaris Sülüngür Gölü de Dalyan’a gidince uğranması gereken doğal güzelliklerden bir diğeridir. Dalyan’a yaklaşık 5 kilometre uzaklıktadır ve İztuzu Plajı’na araçla ulaşım sağlanırken gelenleri karşılar. Sülüngür Gölü, ortalama 2 kilometre uzunluğundadır. Etrafının ağaçlarla çevrili olması, göldeki sazlıklarla birleşince muhteşem bir manzara yaratır. Turistler buraya özellikle fotoğraf çekmek için gelirler. Göldeki balık çeşitliliği sayesinde gölün etrafında çok sayıda restoran açılmıştır. Gölü ziyaret etmişken buralarda yemek yenebilir.

Dalyan Köyü

Marmaris tekne turu ile gezilebilecek tatil beldelerinin başında gelir. Dalyan’a yapılan tekne turları, buraya araçla ulaşmaktan daha keyiflidir. Dalyan Köyü ise Dalyan’a tekne ile ulaştıktan sonra bir miktar daha gidilip ulaşılan, şirin bir köydür. Köye giderken sazların arasından küçük teknelerle geçilir. Genellikle Marmaris limanından başlayan bu tekne turlarında farklı büyüklükteki tekneler kullanılabilir. Turlarda İçmeler’de verilen molalar sayesinde buranın görülmesi de mümkün olur. Dalyan Köyü istikametinde ilerlerken İztuzu Plajı da uğrak noktalarından birisidir. Marmaris Dalyan tekne turları, uygun bütçeli oldukları için rahatlıkla tercih edilebilir.

0
Sepetinizde Ürün bulunmamakdadır.