Marmaris Dalyan Tur Firmaları

Marmaris Dalyan Tur Firmaları

Ege Bölgesi yaz aylarında turistlerin tercih ettiği bir numaralı bölgelerden biri olur. Yat ve deniz turizminin, su ve doğa sporlarının gözdesi Marmaris de dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlar. Denizinin, koylarının, göllerinin ve plajlarının yanı sıra çam ormanlarıyla da meşhur olan Marmaris, Yeşil Marmaris olarak da adlandırılır. Doğal güzellikleri ile ziyaretçilere farklı segmentlerde tatil fırsatları sunar. Günübirlik Marmaris gezileri özellikle Marmaris’in gözde beldelerinden Hisarönü, Turunç, Dalyan, Boztepe gibi lokasyonlara yapılır. Bu turlarda köylere geziler düzenlenir, jeepler ile safari turları yapılır, dileyen atlarla dağları gezer, dileyen de doğa yürüyüşleriyle çam ormanlarının tadına varır. Marmaris’in en popüler tatil bölgelerinden olan Dalyan, tüm bu seçenekleri birlikte barındırır. Marmaris Dalyan tur firmaları, Dalyan’ı gezmek isteyen yerli ve yabancı turistler için farklı fiyatlarda seçenekler üretir. Özellikle meşhur İztuzu Plajı’nı, caretta carettaları, antik kentleri ve Köyceğiz Gölü’nü görmek isteyenler, uygun Marmaris tekne turları ile bölgeye seyahat ederler. Hem denizin tadını çıkarırlar hem de tarihi bölgeleri gezerek genel kültürlerini arttırırlar. Ortaca ilçesine bağlı bulunan Dalyan, balıkçılığın da geliştiği bir turizm bölgesidir. Nisan ayından itibaren Dalyan’da aktiviteler başlar, yaz aylarında ise turist sayısında artış yaşanır. Bölgeyi daha sakinken gezmek isteyenler yaz ayları dışındaki turlara da katılabilir.

Marmaris-Dalyan

İztuzu Plajı

Marmaris’in en ünlü plajlarından birisi de İztuzu Plajı’dır. 12 kilometre uzunluğundaki bu plajın altın renkli kumları gelenleri müthiş bir manzara ile beraber karşılar. İztuzu tuzlu su olmasına rağmen öteki yakasında tatlı suyun bulunması, İztuzu’nu zenginleştiren bir özelliktir. Caretta caretta adıyla bilinen deniz kaplumbağalarının yumurta bıraktığı bir plaj olması, plajın koruma altına alınmasına sebep olmuştur. Bu nedenle plaj güzelliğinden bir şey yitirmeden varlığını korur. İztuzu Plajı tekne turları ile de ulaşılabilen bir yerdedir. Günübirlik tekne turları ile plaja gidildiği taktirde Dalyan’ın diğer bölgelerine de uğramak, yürüyüş yaparak bölgeyi keşfetmek, denizde yüzerek kaplumbağaları görmek de mümkün olur. Nesli tükenmekte olan Nil kaplumbağaları ve mavi yengeçler de yine bu bölgede yaşar.

Kaunos Antik Kenti

Kaunos adlı antik kent de yine Dalyan’da bulunan ve mutlaka görülmesi gereken tarihi noktalardan birisidir. Kaounos antik kentinin milattan önce 4. yüzyıla ait olduğu, hatta Kbid adıyla da isimlendirildiği bilinmektedir. O yıllarda liman kenti olarak varlığını sürdüren kent, sahip olduğu kaya mezarlarıyla bugün büyük bir öneme sahiptir. Dalyan’a tekne turları ile ulaşılırken dağlardan gözüken bu kaya mezarlar, eşsiz bir manzara oluşturur. Kentte mezarlar dışında tiyatro, meydan, kilise, surlar, tapınaklar da bulunur. Yüz yıllardır varlığını koruyan bu yapılar, tarihi yapıların fotoğraflarını çekmek isteyenler için de benzersizdir. Dalyan Boğazı’nı kullanarak da Kaunos antik kentine ulaşılabilmektedir. Küçük sandallar eşliğinde, sazlıkların arasından yapılan bu yolculukta manzara mükemmeldir. Yürüyüş yapmaktan hoşlananlar, anti kenti yürüyerek keşfedebilir ve yeni manzaralar yakalayabilirler.

Sülüngür Gölü

Dalyan ve doğal güzellikler dendi mi akla gelen yerlerden birisi de Sülüngür Gölü’dür. Marmaris Dalyan turları, Sülüngür Gölü’nü es geçmeden yerli ve yabancı turistleri buraya mutlaka götürmektedir. Dalyan’a 5 kilometre mesafede bulunan gölün sazlıkları, ormanla çevrili çehresi, görenlerini kendisine hayran bırakmaktadır. Her mevsim ayrı bir manzaraya sahip olan gölün etrafında yürüyüş yapılabilmekte, balık restoranlarında vakit geçirilebilmektedir. Sülüngür Gölü, içinde yaşayan balıklarla da kendine has bir doğal güzelliktir. Dalyan tekne turu firmalarının düzenlediği turlara katılmak veya bireysel olarak göle ulaşmak seçenekler arasındadır.

0
Sepetinizde Ürün bulunmamakdadır.