Marmaris En İyi Atv Tur Firmaları

Marmaris En İyi Atv Safari Tur Firması

Ege ve Akdeniz’i birlikte kucaklayan tatil bölgemiz Marmaris, yılın dört mevsimi turistleri ağırlar. Yazın deniz turizminin, yat ve tekne turlarının revaçta olduğu Marmaris’te ilk ve sonbahar aylarında safari turları, tarihi geziler, dağ köylerini ve gölleri keşfetme gibi etkinlikler yapılır. Yaz aylarında yüksek sıcaklıktan bunalıp kendisini dağın serin yerlerine, şelalelerine atmak isteyenler Marmaris en iyi atv tur firması hangisidir diye bir arayışa düşerler. İçmeler, Bozburun, Turunç, Sedir gibi farklı bölgelere araçla da ulaşılmaktadır ancak atv ile buralara gitmek ve dağlara tırmanmak eşsiz bir deneyim yaşatır. Günübirlik atv safari turları ile şelalelerde molalar verilir, dileyen buralarda yüzebilir. Daha önce aracı kullanmayanlar için alıştırmaya yönelik minik gezintiler yapılır. Dağ köylerinin el değmemiş doğal güzelliklerini daha yakından görmek için bu turlar idealdir. Marmaris’e gitmişken tekne turu yapmak, koylarda demirlemek ve serin sularda yüzmek, mutlaka yapılması gerekenler arasında gösterilir. Ancak safari turlarını da es geçmemek gerekir.

Buggy safari, atv safari, at safari gibi farklı seçeneklerle yerli ve yabancı turistlere heyecan dolu dakikalar yaşatan Marmaris safari turları, genellikle sabah saatlerinde başlar ve akşamüstü sonlanır. Tatilin bir gününü safari turlarına ayırmak, Marmaris’e farklı bir perspektiften bakmayı sağlar. Ulaşılan dağ köylerindeki yerel pazarlar ziyaret edilebilir ve verilen molalarda eşsiz manzaralarla bezeli kareler yakalanabilir. Fotoğraf tutkunları için de iyi bir seçenek olan atv safari turlarında eski kıyafetlerin giyilmesi önerilir. Çamurların ve su birikintilerinin içinden geçmek, engebeli yolları arşınlamak turun vazgeçilmez anlarıdır.  

pakettatim-marmaris-atv-turu

Değirmenyanı Köyü

Marmaris atv safari turları güzergahlarının popüler noktalarından birisi de Değirmanyanı Köyüdür. Ormanlarla çevrili yolları ile atv ile safari yapmaya uygun olan bu köy, Marmaris’e 15 kilometre uzaklıktadır. Marmaris Datça yolu üzerinde bulunur. Değirmenyanı Köyü’ndeki parkur sayesinde hem atv hem de buggy araçlarla safari yapmak eğlenceli bir hal alır. Dere kenarlarında dinlenmeler, ormanın içerisinde kuş sesleri eşliğinde yapılan gezintiler bu turların vazgeçilmezidir. Bu turlara katılmak için kaldığınız yerin önemi yoktur. Kaldığınız bölgeden firmaların transfer hizmetleriyle alınmanız sağlanır. Ardından tura katılırsınız ve dönüşte kaldığınız yere bırakılırsınız. Turların süresi değişkenlik gösterir. 3 saatlik atv turlarının yanı sıra sabahtan başlayıp öğleden sonraya sarkan turlar da mevcuttur. Quad yani atv araçlar tek kişilikken, buggy araçlar iki kişiliktir. Tura istenilen araçla katılmak mümkündür.

Turgut Köyü

Marmaris’e gidilince gezilmesi gereken tarihi duraklar arasında Marmaris Kalesi, Marmaris Müzesi, Hafza sultan Kervansarayı gibi yerler bulunur. Marmaris’in köyleri ise turizm açısından önemli lokasyonlardan bir diğeridir. Köylere giderken rastlanılan antik kentler ve kalıntılar, şelale ve dereler, atv ile safari yapılarak keşfedildiğinde daha da keyifli bir hal almaktadır. Marmaris atv turları rotaları arasında Turgut Köyü de bulunur. Marmaris’e 30 kilometre uzaklıktaki bu köyde yerel ürünler satılır ve ünlü bir lokanta ziyaretçilere hizmet verir. Köye özgü güzellikleri keşfetmek, özellikle halıcılığın meşhur olduğu köyün yerel halılarını görmek de böylece mümkün olur. Dokunan halıların müzede sergilenir gibi sergilendiği Turgut Köyü’nde arıcılık, balıkçılık gibi faaliyetler de yürütülür. Köyün tarihi yönü ise antik kent kalıntıları sayesinde oluşur. Tgeia kutsal alanı, Temenos duvarı gibi kalıntılar Hygassos antik kentinden kalmıştır. Köyün yakınlarındaki Turgut Kalesi ise mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir diğer noktadır. 300 metrelik bir tepede bulunan kaleye araçlar yardımı ile toprak yollardan gidilebilmektedir. Safari turları için elverişli bir yola sahip olan kale, Orhaniye ve Hisarönü manzarasına ev sahipliği yapmaktadır. 

0
Sepetinizde Ürün bulunmamakdadır.