Ege'nin Cennet Köşelerinden Selimiye Marmaris

Ege'nin Cennet Köşelerinden Selimiye Marmaris

Marmaris, Türkiye’de keyifli bir şekilde tatilini geçirmek isteyenlerin çok uzun zamandır uğrak yerleri arasında kendine yer bulmaktadır. Böyle olunca gerek yerli gerekse yabancı tatil severlerin büyük bir kısmı tatillerini bu bölgede geçirmeyi tercih ediyorlar. Birçokları Marmaris’in merkezinde klasik tarzda tatillerini geçirebiliyorlar. Halbuki başta Marmaris Selimiye olmak üzere Marmaris’te pek çok farklı nokta tatil severlerin beğenisine sunulmuş durumda. Özellikle de son dönemlerde yıldızı iyice parlamakta olan şehirlerden biri olan Selimiye, merkeze yaklaşık olarak 45 kilometre uzaklıkta; Hisarönü Körfezi’ndeki en güzel ve güvenli koylardan bir tanesi olarak ön plana çıkmakta. Konumundan ötürü tarih boyunca önemli sığınaklardan bir yer olan köy, özellikle de kapalı havalarda çevrede bulunan pek çok tekne ve yatın uğrak noktası olmayı başarmaktadır.

Selimiye-pakettatilim

Genel olarak bakıldığı zaman çok uzun zamanlardan beri ulaşım sıkıntısından ötürü popüler tatil merkezlerinin sahip oldukları başarılı sonuçlara erişemedikleri için kendine ait yerel kültürü korumayı başarmış olan Marmaris Selimiye, şimdilerde ise ciddi anlamda gelişim göstermeye başlamıştır. Böyle olunca yalnızca burada devamlı olarak kalan kişiler değil aynı zamanda buraya gelen kişiler de zamanlarını büyük bir keyif ile geçirmiş olmaktadır. Ancak buna rağmen geçmiş dönemlerden beri insanların büyük bir kısmı Marmaris’in böylesine güzel yerleri olduğundan haberdar olmadan zamanlarını geçiriyorlarken son dönemlerde bu bölge oldukça popüler bir hale gelmiş oldu.

Marmaris’in Gözde Bölgelerinden Biri

Eski adı Losta olan Marmaris Selimiye’nin en önemli özelliklerinin başında, büyük oteller ve kalabalık yaşamların aksine halen kendine has bakir dokusunu korumayı başarması gelmekte. Böyle olunca da pansiyon ve butik otellerde konaklayacak olan insanlar, istedikleri güzel tatili burada diledikleri gibi geçirebiliyorlar. Kalınabilecek olan yerlerin her birinin farklı özellikleri bulunmaktadır. Bundan dolayı bölgeye gelmeden önce bu bölgeler dikkatlice incelendikten sonra aralarından istenilen seçimler kolaylıkla yapılmış olacaktır. Burada geçirilecek olan keyifli zaman ile beraber artık birçok kişi tatillerini Marmaris Selimiye’de yapmaya karar kılıyorlar. Ve vermiş oldukları bu kararın ne kadar başarılı olduğu da öğrenmiş oluyorlar.

Selimiye’de Neler Yapılır?

Genel olarak Marmaris Selimiye içerisinde Ege Denizi’nin en güzel mavi tonları görmek mümkündür. Buradan kalkacak olan Selimiye tekne turları ile beraber bölgenin çevresindeki koylar keşfedilebilir, verilecek olan molalarda ise tuzlu ve serin su keşfedilebilir. Burada yapılmakta olan turlar iki farklı rotada yapılmakta. Bunların her birinde farklı yerlere gidilip birbirinden eğlenceli aktiviteleri yapma imkanına erişmiş olabiliyorlar. Her geçen gün gelişen bir yapıya sahip olmasına rağmen kendine özgü kültürünü korumayı başarmasına yardımcı olan Selimiye, bundan dolayı artık Marmaris’in en güzel noktaları arasında kendine yer buluyor. Buraya gelenler de kendilerini tam anlamıyla tatildeymiş gibi geçiriyor ve buradan diledikleri gibi dinlenerek ayrılmış oluyorlar.

0
Sepetinizde Ürün bulunmamakdadır.