Marmaris Datça Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Marmaris-Datça

Ege ve Akdeniz’in kucaklaştığı yer olarak bilinen Datça, şüphesiz ki turistlerin de uğrak noktalarından bir tanesi olarak ön plana çıkmakta. Marmaris’in en güzel noktalarından bir tanesi olan Datça, bundan dolayı yerli yabancı turistlerin büyük bir kısmının en fazla ziyaret ettikleri yerler içerisinde bulunmakta. Geçmiş dönemlerin en önemli liman kentlerinden bir tasni olarak ön plana çıkmış ola şehir, birçok farklı imparatorluğun etkilerini üzerinde barındırmayı başarmış olan bölge nem oranı düşük, oksijeni bol, yılın 300 günü güneşli ola havası, kendine özgü tarihi ve zengin florası ile beraber bölgenin en etkili şehirlerinden bir tanesi olarak ön plana çıkmakta.

Genel olarak Datça’ya gelen insanlar bölgenin güzelliklerini göremeden buradan ayrılıyorlar. Halbuki başta Eski Datça olmak üzere bölgede birçok farklı nokta ziyaretçilerini beklemekte. Türkiye’de ilk badem çiçekleri burada açmakta ve yine ilk çağla da Datça’da görülmektedir. Bununla beraber balı ve balığı da yine ünlü olan şeyler arasında kendine yer buluyor. Ancak insanların büyük bir kısmı buraya koyları ve plajları için gitmeyi tercih ediyorlar. Oldukça fazla sayıdaki plajlardaki kumların ve denizin güzelliği karşısında hayran olan ziyaretçiler, ilerleyen dönemlerde yine tatillerini burada geçirmeyi planlamaya başlıyorlar. Üstelik buraya gelecek olan insanlar, kendi isteklerini en iyi şekilde karşılayacak güzellikleri inceleyerek bunlar arasından seçimlerini yapmayı tercih ediyorlar.

Marmaris-Datça

Datça’nın Güzellikleri

İnsanların büyük bir kısmı Datça’ya muhteşem denizi için geliyor. Yılın büyük bir kısmında sıcak havanın etkisi altında kalmış olan şehirde yer alan başlıca plajlar ise Kuruca Bük, Aktur, Karaincir, Gebekum, Burgaz, Güllük, Domuz Bükü, Kargı, Palamut Bükü, Hastanealtı, Taşlık, Azganlı ve Kumluk. Bu plajların büyük bir çoğunluğu ise her sene Mavi Bayrak ile ödüllendirilmeyi başarıyor. Şehrin merkezinde ise Taşlık plajının güney batısında yer alan bölgede suyu denize nazaran çok daha ılık olan ve içinde sağlığa ciddi anlamda yararlı minerallerin ve muhteşem bir manzaranın yer almış olduğu minik bir göl bulunmakta. Burası da Datça’nın diğer bölgelerinde olduğu gibi büyük bir beğeni ile tercih edilmekte.

Bölgeyi Keşfedin

Çok uzun zamandır büyük bir keyif ile tercih edilmekte olan Datça’da insanlar vakitlerini yalnızca denize girmek ile geçirebiliyorlardı. Ancak şimdilerde başta safari turları olmak üzere burada birbirinden farklı aktiviteler insanların beğenilerine sunuluyor. Dolayısıyla bu aşamada insanların yapmaları gereken en önemli şeylerin başında tatillerini nasıl geçirmek istediklerini belirlemek geliyor. Birbirinden farklı aktivitelerin yapılmakta olduğu bölgede artık her yaştan insan için keyifli zaman geçirmenin en iyi yolları ortaya çıkartılmış olmaktadır. İnsanlar ister tek başlarına isterlerse grup olarak Datça’da tatillerini geçirmek istedikleri zaman bunun için planlarını doğru şekilde yapmaları yeterli olacaktır. Böylece unutulmaz bir tatili geçirmenin keyifli yolunu bulmuş olacaklardır.

0
Sepetinizde Ürün bulunmamakdadır.